Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viikuna-banaanipizza

Maistuisiko jälkiruoaksi makea pizza? Innoittajana tässä ohjeessa toimii lapsuudessa Italiassa syödyt, lämmintä suklaalevitettä valuvat taikinakuoreen leivotut piadat. Jos et ole makeanystävä, korvaa suklaa-pähkinälevite maapähkinävoilla.

Viikuna-banaanipizza
Viikuna-banaanipizza

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 3¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl (100 g)
    suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 (n. 400 g) banaania
  • 4 (200 g) tuoretta viikunaa
  • 2 rkl ruokosokerisiirappia
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja viimeiseksi Oivariini.
  2. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli tai painele sormilla taikina leivinpaperin päällä ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä pinnalle suklaa-pähkinälevite, viipaloidut banaanit ja viikunat. Valuta päälle siirappi.
  5. Paista uunin alalämmöllä 225 asteessa n. 15 min.
  6. Sekoita crème fraîchen joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa kevyesti.
  7. Lusikoi paistetun pizzan pinnalle crème fraîchea.

Vinkki

Huoneenlämpöinen suklaa-pähkinälevite levittyy helposti. Jos levite on liian jämäkkää, voit pehmentää sen lämmittämällä hetken mikrossa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 31,4 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search