Siirry sisältöön
Antipasto-piiras

Antipasto-piiras

Antipasto on pieni alkupala, jonka on tarkoitus kiihottaa ruokahalua ennen varsinaista ateriaa. Tämä piiras kokoaa yhteen suosituimpia antipastoja ja tyydyttää pienen ruokahalun sellaisenaan.

Antipasto-piiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Perunasosevoitaikina

  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunasosejauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 prk (190 g) latva-artisokkaa persiljamarinadissa
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl pinjansiemeniä

Pinnalle

  • 0 kg kirsikkatomaatteja
  • 0 kg rucolaa

Ohje

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pohjataikinan kuivat aineet. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmä, kuutioitu voi. Käytä konetta kunnes seoksesta tulee murumainen. Lisää vesi ja anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
  2. Taputtele taikina heti jauhotetulla kädellä voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 29 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Hienonna 3/4 rucolasta (jätä 1/4 koristeeksi pinnalle) ja ripota taikinapohjalle. Valuta juustokuutiot ja hienonna haarukalla. Levitä juusto, paloitellut latva-artisokat ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraaste.
  4. Sekoita kerma, maito ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripota päälle pinjansiemenet.
  5. Paista 200 asteessa uunin ala/keskiosassan. 30 min.
  6. Lisää tarjolle tuotaessa piiraan päälle rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.

Vinkki

Voit tehdä taikinan myös käsin nyppimällä kuutioitu voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi

1 prk (190 g) latva-artisokkaa persiljaöljyssä sisältää artisokkaa valutettuna n. 120 g (1 1/2 - 2 dl). Voit ostaa latva-artisokkaa myös antipastotuotteiden irtomyynnistä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kirsikkatomaatteja
  • rucolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search