Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiini-porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on mutkaton valmistaa. Kakku saa pintaansa raikkaan appelsiinirahkakerroksen sekä ihanan rouheiset, paahdetut mantelit.

Appelsiini-porkkanakakku
Appelsiini-porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 300 g porkkanoita raastettuna
  • 2-3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1 dl keltaisia rusinoita

Kuorrutus

  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • ½ dl kuorellisia manteleita rouhittuna ja paahdettuna
  • 0 kg kuorittua appelsiinia paloiteltuna

Ohje

  1. Vatkaa munat, fariini- ja vaniljasokeri ja Oivariini kevyesti kulhossa.
  2. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet. Voit korvata tuoreen inkiväärin kuivatulla inkiväärillä (1 - 1 1/2 tl).
  3. Lisää jauho-leivinjauhe-kaneliseos. Sekoita lopuksi rusinat taikinaan.
  4. Kastele leivinpaperi ja rypistä se "palloksi". Avaa se, aseta leipävuokaan ja painele vuoan pohjalle ja nurkkiin. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä hetken. Nosta kakku papereineen vuoasta. Jäähdytä.
  7. Kuorruta jäähtyneen kakun pinta appelsiinirahkalla. Paahda karkeaa manteli- tai pähkinärouhetta kuivalla pannulla. Jäähdytä. Ripota kuorrutteen pinnalle. Koristele halutessasi vielä pienillä appelsiinipaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 35 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuorittua appelsiinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search