Siirry sisältöön
Appelsiini-suklaamoussekakku

Appelsiini-suklaamoussekakku

Appelsiini-suklaamoussekakku viettelee kahvipöydässä tai päättää aterian juhlavasti. Koristele suussasulavan kakun reuna suklaa-aidalla.

Appelsiini-suklaamoussekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g taloussuklaata
  • 5 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnier

Koristeluun

  • 0 kg ananaskirsikoita tai tuoreita mansikoita
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä
  • 75 g taloussuklaata

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada kakkutaikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
  2. Paista 175 asteessa n. 15 min kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
  3. Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.
  4. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.
  5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.
  6. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi.
  7. Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen.
  8. Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  9. Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
  10. Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta. Koristele.

Vinkki

Voit koristella kakun suklaareunuksella. Leikkaa esim. isosta muovipussista n. 5 cm leveä, kakun ympärysmitan pituinen suikale. Sulata 75 g taloussuklaata mikrossa pienessä astiassa. Laita muovipussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata suikaleen päälle ylös-alas ja sitten toinen kerros päälle vinottain. Koriste saa olla n. 1/2 cm kakkua korkeampi. Anna kovettua (kovettuu nopeammin viileässä). Nosta "suklaa-aita" kakun reunoille muovisuikaleen avulla. Irrota muovi. Ellei muovi irtoa, nosta kakku ensin hetkeksi jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 24,9 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • ananaskirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search