Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiiniboston

Appelsiinirahkalla täytetty bostonkakku on herkullinen kahvipöydän tarjottava.

Appelsiiniboston
Appelsiiniboston

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Päälle

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (taikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä rahka levylle. Leikkaa levy poikittain n. 4 - 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Kääri yksi suikale rullaksi ja aseta pystyyn pullan keskustaksi. Jatka käärimällä loput suikaleet löyhästi keskustan ympärille. Liian tiukka rulla ei kypsy keskeltä ja kohotessaan nousee voimakkaasti ylöspäin ja voi kaatua. Aseta rullan ympärille Ø n. 23 cm:n irtopohjavuoan rengas, jotta pulla pitää muotonsa uunissa ja leviää sopivasti.
  4. Kohota. Voitele munalla.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta kuorrutusta jäähtyneen bostonpullan päälle.

Vinkki

Valitse tomusokerikuorrutuksen neste käyttämääsi rahkan makuun soveltuvaksi. Esim. luumu-kanelirahkalle sopii glögi tai omenamehu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 41,5 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search