Siirry sisältöön
Appelsiininen suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku

Tämä herkullinen kakku on nopea valmistaa.Valmista kakku kuitenkin etukäteen, sillä sen maku ja rakenne paranevat päivän parin päästä leipomisesta.

Appelsiininen suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g taloussuklaata
  • 2½ dl
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa appelsiini
    Valio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g appelsiini laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus ja koristelu

  • 100 g taloussuklaata
  • 3 rkl
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu on mehukas aloitus päivälle! Raikasta täysmehua, hedelmälihaa ja runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • 5 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg
    syötäviä kukkia

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Nosta liedeltä. Lisää joukkoon mehu.
  2. Lisää sokeri, rahka ja munat. Sekoita.
  3. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja kaakaolla jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 23 cm).
  5. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h. Jos kakku on tikulta keskeltä koettaessa vielä hyvin kostea, pidennä paistoaikaa.
  6. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.

Kuorrutus ja koristelu

  1. Kuumenna suklaa, mehu ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes tasaista. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Tasoita tarvittaessa.
  2. Koristele. Juhlava kakku syntyy kukkakoristein (käytä vain syötäviä kukkia). Jos koristelet kakun makeisilla tai murennettu suklaavohvelilla, kannattaa ne asetella kakkuun kuorrutteen ollessa vielä hieman pehmeää.

Vinkki

Kakku on parhaimmillaan vasta 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta, joten kakku kannattaa tehdä etukäteen ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Kuorruta ja koristele kakku mielellään vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 338 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 43,9 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search