Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA kalkkunavoileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Hyydytettävä kakku on helppo valmistaa irtopohjavuokaan. Se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä koristelua vaille valmiiksi, jotta täyte ehtii hyytyä ja maut tasoittua.

AURA kalkkunavoileipäkakku
AURA kalkkunavoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g saaristolaisleipää esim. Maalahden limppu
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 2 liivatelehteä
  • 200 g kalkkunaleikkelettä
  • 50 g kurkkua
  • 2 pientä tlk (à 220/140 g) ananasrenkaita
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 100 g (2 dl)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e1 kg murennettu sinihomejuusto
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 0 kg
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e1 kg murennettu sinihomejuusto
  • 1 pieni tlk (220/140 g) ananasrenkaita
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla leipä monitoimikoneessa tai raastamalla se. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele seos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna leikkele, kurkku ja ananas pieniksi kuutioiksi.
  3. Yhdistä tuorejuusto ja AURA muru. Lisää joukkoon kalkkuna, kurkku, ananas ja pippuri.
  4. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla. Anna voileipäkakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yön yli.
  6. Irrota voileipäkakku vuoasta. Koristele AURA murulla, pienillä ananaspaloilla ja yrttilehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 10,8 g
Rasva 13,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio AURA® murua
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search