Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA pennesalaatti

Keväinen pastasalaatti saa makua AURA® juustosta ja tuoreesta parsasta. Jos tarjoat salaattia noutopöydän osana, tästä riittää 10-12 hengelle.

AURA pennesalaatti
AURA pennesalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g pennepastaa tai muuta kuviopastaa

Marinadi

  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu 1 l
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 500 g tuoretta, vihreää parsaa keitettynä
  • 1 punasipuli
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä 50g

Kastike


Ohje

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se muiden marinadiainesten kanssa ja lisää pastan joukkoon. Anna pastan marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Murustele juusto ja viipaloi parsa. Kuori ja leikkaa punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita pasta ja kasvikset keskenään.
  4. Sekoita kastikeainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi ja kaada muiden ainesten joukkoon. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät.
  5. Viimeistele salaatti murustetulla juustolla ja rouhituilla pähkinöillä.

Vinkki

Voit korvata parsan keitetyllä parsakaalilla. Salaatin makuun sopii mainiosti myös puolitetut kirsikkatomaatit, yrtit ja rucola.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 23,3 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search