Siirry sisältöön
Aurinkoinen raastesalaatti

Aurinkoinen raastesalaatti

Arkiruoan keventää raikas tuorejuuresraaste. Kokeile myös muita juureksia.

Aurinkoinen raastesalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2  (220 g) porkkanaa
  • 1  (375 g) kyssäkaali
  • 2 appelsiinia

Kastike

Pinnalle

  • ½ dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Raasta porkkanat ja kyssäkaali. Yhdistä raasteet.
  2. Kuori appelsiinit. Leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Kuutioi. Lisää raasteen joukkoon.
  3. Mausta jogurtti ruokosokerisiirapilla. Käytä siirappia sen mukaan, kuinka makeita juurekset ja appelsiinit ovat.
  4. Sekoita kastike muihin aineksiin juuri ennen tarjoilua.
  5. Paahda siemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä.
  6. Ripota salaatin pinnalle siemeniä.
  7. Tarjoa välipalana tai lisäkesalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search