Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Avokadoalkupalat

Avokadon ja katkarapujen maut täydentävät toisiaan. Avokadoille kannattaa puristaa sitrusmehua tummumisen estämiseksi.

Avokadoalkupalat
Avokadoalkupalat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (180 g) isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 4  (900 g) kypsää avokadoa
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tilliä
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 rasia
    Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
    Valio Viola® kevyt e200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto laktoositon

Pinnalle

  • 2-3 viipaletta saaristolaisleipää
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 keitetyn (10 min) kananmunan keltuaista
  • 1 lime

Ohje

  1. Sulata ja valuta katkaravut siivilässä.
  2. Halkaise avokadot. Poista siemenet. Koverra hedelmäliha isolla lusikalla siten, että avokado säilyy puolikkaana. Purista toisesta limetistä mehu. Kaada avokadoille limettimehua tummumisen estämiseksi. Ripota pinnalle suolaa, mustapippuria ja puolet hienonnetusta tillistä.
  3. Jaa alkupalalautasille jääsalaatin kuperat lehdet. Nosta niiden päälle avokadon puolikkaat. Jaa avokadoille katkaravut ja ripota niille loppu tilli. Lisää päälle tuorejuusto joko pursottamalla tai lusikalla.
  4. Leikkaa leipäviipaleista kuori pois ohuelti. Leikkaa viipaleista pieniä kuutioita. Paista ne voissa pannulla. Lisää annoksiin leipäkuutiot, siivilän läpi raastettua keltuaista sekä pienet limettilohkot.
  5. Tarjoa alkupalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search