Siirry sisältöön

Baklava

Baklava on lähi-idästä kotoisin oleva rapea ja erittäin makea leivonnainen. Baklava koostuu filotaikinasta, pähkinöistä ja siirapista tai hunajasta. Baklavaa voidaan maustaa esim. vaniljalla, ruusuvedellä tai kuten tässä ohjeessa, kardemummalla ja appelsiininkukkavedellä.

Baklava

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (450 g/12 arkkia) filotaikinaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl sitruunamehua
  • 4 dl (250 g) kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 4 dl (250 g) kuorittuja manteleita
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl appelsiininkukkavettä

Ohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa rulla ja leikkaa taikinapino kahteen osaan. Sulata voi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Voitele puolikas taikinalevy kauttaaltaan voilla. Siirrä leivinpaperille uunipellille. Pinoa 12 puolikasta levyä päällekkäin, voitele jokainen levy.
  2. Hienonna pähkinät ja mantelit monitoimikoneessa tai veitsellä, säästä 1/2 dl pistaasipähkinöitä koristeluun. Sekoita joukkoon hunaja ja kardemumma. Levitä seos tasaisesti filotaikinalevyjen päälle.
  3. Pinoa kanneksi loput puolikkaat filotaikinalevyt, voitele jokainen kauttaaltaan.
  4. Nipistä reunat kiinni. Leikkaa veitsellä vinoneliöt päälle, siten että taikina ei rikkoudu.
  5. Paista uunin keskiosassa ensin 175 asteessa 20 min. Alenna lämpö 150 asteeseen. Paista vielä n. 30 min, kunnes taikina on päältä kauniin kullanruskea.
  6. Keitä vedestä ja sokerista siirappi, mausta halutessa appelsiininkukkavedellä. Valuta siirappi tasaisesti kypsän leivonnaisen päälle. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle hienonnettuja pistaasipähkinöitä. Leikkaa paloiksi.

Vinkki

Baklava on täyteläinen ja imelä leivonnainen, joten pieni annospala riittää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 401 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 4,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search