Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Broilerivoileipäkakku

Voileipäkakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä koristelua vaille valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut tasoittuvat ja voileipäkakku on tarjoilupäivänä kostean mehevä.

Broilerivoileipäkakku
Broilerivoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9-10 viipaletta ruispaahtoleipää, esim. Fazer

Täyte

  • 1-2  (350 g) grillattua broilerin rintaleikettä
  • 1 (200 g) hapahko omena, esim. Granny Smith
  • 1 pieni tlk (227/145 g) ananasmurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuusto
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon

Kostutukseen

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Koristeluun


Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä: poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tai hienonna se monitoimikoneella karkeaksi muruksi.
  2. Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Valuta ananas, painele siivilässä lusikalla kaikki liemi pois. Yhdistä kaikki aineet.
  3. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi. Tarvitset 9 viipaletta, mutta varaa 1 viipale mahdollisten tyhjien kohtien "tilkitsemiseen"
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle peräkkäin 3 viipaletta leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle 3 leipäviipaletta. Kostuta. Lisää loppu täyte. Laita päälle 3 leipäpalaa. Kostuta ja peitä voileipäkakku kelmulla.
  5. Laita päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta voileipäkakku jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua: vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä, levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla.
  7. Tarjoa voileipäkakkua pikkusuolaisena tai kahvipöydässä.

Vinkki

Kostutuksessa silikonipullasuti on näppärä ja hygieeninen. Kostuta erityisesti leipien reunat, ne jäävät helposti kuivemmiksi kuin keskusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • herneenversoja
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search