Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Budapestin torttu

Budabestin tortun salaisuus on taikinan marenkimainen rakenne. Pinnalta rapea ja sisältä pehmeän sitkeä taikina täytetään kermavaahdolla ja viinirypäleillä.

Budapestin torttu
Budapestin torttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g (1 dl) hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g siemenettömiä viinirypäleitä

Päälle

  • 25 g taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on marenkimainen. Lisää hasselpähkinärouhe ja siivilöi jauho-kaakaojauheseos valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille n. 30 x 25 cm kokoiseksi levyksi.
  3. Paista 175 asteessa n. 13 min kevyen ruskehtavaksi.
  4. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se päälle, ettei pohja kuivu
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Levitä kerma pohjalevylle, jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi. Levitä neljään osaan leikatut viinirypäleet kerman päälle. Kierrä pitkältä sivulta kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Sulata suklaa mikrossa.Valuta tortun päälle ohuita suklaaraitoja lusikalla tai haarukalla.

BUDAPESTIN TORTTU gluteeniton, laktoositon

  1. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä Valio laktoositonta vispikermaa. Tarkista, että suklaa on laktoositonta

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search