Siirry sisältöön
Caesarsalaatti

Caesarsalaatti

Herkullinen caesarsalaatti on muuntelukelpoinen kestosuosikki. Eikä mikään ihme, sillä maukas anjoviksella maustettu salaattikastike tuo ruokaisuuden annokseen.

Caesarsalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Salaatti

  • 2 ruukkua (à 150 g) roomansalaattia
  • n. 50 g (2 dl) villirucolaa

Caesarkastike

  • 100 g (2 dl)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 7 (30 g) anjovisfileetä

Pinnalle


Ohje

  1. Valmista ensin kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen salaatin valmistamista.
  2. Pese, kuivaa ja revi roomansalaatti. Hienonna rucola.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Ripottele Caesarsalaatin päälle pastajuusto raastetta ja krutonkeja.

Ruokaisa caesarsalaatti

  1. Lisää Cesarsalaattiin 400 g kypsää, kuutioitua broileria tai 200 g valutettuja katkarapuja.

Vinkki

Voit valmistaa krutongit itse: Kuutioi 4 paksua paahtoleipäsiivua (1 x 1 cm). Paista ne voissa pannulla rapeiksi. Mausta kevyesti yrttisuolalla. Jäähdytä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 8,4 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search