Cake pops eli kakkutikkarit

Liemessä-ruokablogi
Vieraskauha
Cake pops eli kakkutikkarit

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Suklaakakkumassa

2 1/2  dl vehnäjauhoja
2 1/2  dl sokeria
1  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta
1  tl ruokasodaa
1/2  tl suolaa
1  kpl kananmunia
1  dl Valio täysmaitoa
1/2  dl rypsiöljyä
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuumaa vettä

Muut aineet

100  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto HYLA®
2 1/2  dl tomusokeria
2  rkl Valio voita
1/2  rkl (Valio täysmaitoa)

Tarvikkeet

25  kpl Tikkari- tai jäätelötikkuja
200  g Talous- tai leivontasuklaata
1  dl Strösseleitä tms koristeluun

Suklaakakkumassan valmistus

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Voitele ja jauhota irtovuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.

Kuorruttaminen

Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
Sulata suklaa(t) kattilassa vesihauteessa.
Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä.
Anna suklaan jähmettyä. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristella suklaaraidoilla.

Vinkki!

Aloita cake popsien valmistelu vähintään edellisenä päivänä. Cake popsit säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän.
Jos tikut ovat liukkaita, kasta tikunpää ensin suklaaseen ja työnnä sen jälkeen taikinapallo tikkuun.
Tikkaritikkuja myydään askartelu- ja/tai leivontakaupoissa.
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.Ilmoita asiaton sisältö
Kiitos ilmoituksestasi!

Tarkistamme ilmoittamasi sisällön.

Sulje
  • Käyttäjien kommentit (38)

  • Nimetön
    | 25.4.2012 kello 20:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos ihanasta reseptistä. Teillä on todella ammattitaitoinen koekeittiö...useamman reseptin testasi ..olitte paras. <3

  • Hienoa kuulla että resepti toimi sinullakin! Pidän itsekin aivan erityisesti näistä suloisista cake popseista :)

  • Nimetön
    | 16.5.2012 kello 12:32
    Ilmoita asiaton viesti

    Paljonko suunnilleen yhdestä satsista tulee? Kuulostaa huippuhyvältä!

  • Tällä ohjeella tulee n. 20-30 kpl. Vähän riippuu pallojen koosta. Tein aika pieniä palloja, jotta pysyvät hyvin tikun nokassa, ovat kauniimpia ja helpommin herkuteltavissa :) Varaisin juhliin ainakin 2 kpl / hlö.

  • Nimetön
    | 21.5.2012 kello 10:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Onko kenelläkään tietoa kuinka nämä käyttätyisivät GLUTEENITTOMISTA jauhoista tehtynä...? Mureneeko käsiin? Paljonko jauhomäärää täytyy muuttaa?

  • Nimetön
    | 21.5.2012 kello 11:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Kuinka tämä käyttäytyy gluteenittomista jauhoista tehtynä? Mureneeko? Paljonko jauhomäärää täytyy muuttaa? Onko kukaan kokeillut?

  • En ole testannut, mutta jos kakkutikkareita varten valmistettu kakkupohja on kosteahko niin pitäisi onnistua. Tuorejuusto sitoo kyllä hyvin taikina ja maitoa voi lisätä 1/2 rkl tai vähän enemmän jos massa tuntuu kuivalta. Jos kokeilet niin kerrotko miten onnistui!

  • Nimetön
    | 5.6.2012 kello 20:39
    Ilmoita asiaton viesti

    Itse tein isompia ja silloin niitä tuli sen 20kpl. Resepti hyvä, vaan omat versiot olivat liian painavia tikkuihin, murtuivat pois :( Mutta makuun ei vaikuttanu ;)

  • Nimetön
    | 6.6.2012 kello 21:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Tuli mieleen, että voiskohan näitä dipata jugurttiin?:)

  • Nimetön
    | 7.6.2012 kello 13:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Oon miettiny, että paljonko painaa tuo kakkumassa-annos kypsänä? Kun mulla uuni temppuilee, niin joudun kokeilemaan mikrossa kypsennetystä suklaakakusta näitä. Vähän vaan vaikea hahmottaa, että kuinka paljon tarvii kypsää kakkua..

  • Jugurtti ei varmaan kovetu eli ei toimi kuorrutteena. Mutta toki näitä voi kastaa jugurttidippiinkin jos tuntuu että maistuu sillä tavalla :) Omaan suuhun kuulostaa hieman eksoottiselta, mutta voihan sitä kokeilla.

    Tällä ohjeella tuli yksi mudcake eli aika ohut suklaakakkupohja. En osaa sanoa tarkkaa painoa, mutta jos teet yhden kakkupohjan verran millä tahansa ohjeella niin uskoisin että siitä riittää vähintään 20 kpl tekemiseen. Palloista ei kannatakaan tehdä liian isoja etteivät murene.

  • Nimetön
    | 29.6.2012 kello 19:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Ei tuohon kakun sijaan sattuisi sopimaan joku valmiskakku esim. mutakakku? :D

  • Nimetön
    | 10.7.2012 kello 12:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, aion kokeilla näitä tyttäreni 2-vuotissynttäreille. Mutta tuli mieleen, että mitenköhän näiden käy, sulavatko nopeasti, jos on oikein hellekeli heinäkuun lopulla....?!?! pidämme juhlat siis ulkosalla.

  • Pekka Valiolta
    | 16.7.2012 kello 15:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Omien kokemusten mukaan ei sula, vaikka pitää ulkona. Tikkarit voi ottaa esille suoraan jääkaapista - maistuvat oikein hyvin hieman viileänäkin :)

  • Nimetön
    | 16.7.2012 kello 23:27
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvältä näyttää, mitä vaihtoehtoja olisi kuorrutteiksi laktoosittomana?

  • Nimetön
    | 26.8.2012 kello 18:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Söin tällaisia juuri ekaa kertaa, siinä massa oli tosin tehdy jauhoksi murennetuista dominokekseistä ja tuorejuustosta. Hyvää oli :) Aion kyllä pian itsekin lasten kanssa tehdä näitä ja todella hyvä idea lastenkutsuille koska koristelu on niin helppoa että pientenkin lasten kanssa onnistuu!

  • Nimetön
    | 12.10.2012 kello 20:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Kakkupallot pysyvät paremmin tikun päässä kun tikun kastaa ennen pallon kiinnittämistä suklaaseen ja tökkää sitten suklaaseen kastetun pään kakkupalloon. Sitten hetkeksi pakkaseen jähmettymään ennen kuin dippaa koko tikkarin suklaaseen.

  • Nimetön
    | 31.10.2012 kello 17:35
    Ilmoita asiaton viesti

    näyttää herkullisilta! pitää kokeilla tehdä

  • Nimetön
    | 1.11.2012 kello 11:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Onnistuisikohan miten ilman kananmunaa?

  • Nimetön
    | 2.11.2012 kello 10:20
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    käytittekö taikinassa "oikeaa" tummaa (sokeroimatonta) kaakaojauhetta vai tavallista juomiin tarkoitettua?

  • Pekka Valiolta
    | 5.11.2012 kello 10:23
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Ilman kananmunaa suklaamassa ei välttämättä ole tarpeeksi kiinteää.

    Resepti toimii parhaiten tummalla sokeroimattomalla kaakaojauheella, kokeiltu on :)

  • Estelle
    | 19.11.2012 kello 16:39
    Ilmoita asiaton viesti

    Pakko kokeilla

  • Nimetön
    | 7.12.2012 kello 14:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein gluteenittomina, tosin ihan perus sokerikakkupohjan päälle. Sekaan tuorejuustoa, satsumankuorta, satsumamehua ja pölysokeria, palloiksi ja jääkaappiin. Seuraavana päivänä temperoitua tummaa suklaata + nonparelleja päälle. Hyvää tuli! Kiitos inspiraatioreseptistä!

  • Nimetön
    | 2.1.2013 kello 20:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Voisiko noi pallot tehdä valmiiksi etukäteen ja pakastaa? Mahtavatko säilyä pakkasessa noin kuukauden?

  • Pekka Valiolta
    | 10.1.2013 kello 23:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Pakastaminen on mahdollista. Kannattaa varoa, ettei pakastettaessa cake popseihin tartu vieraita tuoksuja. Cake popsit kannattaa sulattaa varoen. Mukavia herkutteluhetkiä :)

  • Nimetön
    | 2.2.2013 kello 20:09
    Ilmoita asiaton viesti

    Voisiko tähän käyttää jotain valmiskakkua vaikkapa mutakakkua tms?

  • Nimetön
    | 9.2.2013 kello 10:19
    Ilmoita asiaton viesti

    tein valmiista mutakakusta hyvää tuli

  • Nimetön
    | 19.3.2013 kello 18:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Alussa vaikea hahmottaa sitä, että paljonko sulaa suklaata pitäisi jäädä cake popsiin kiinni ja siihen tahtoo tulla valumia pystyyn kääntäessä.Taikina lämpenee tehdessä, joten viimeiset cake popsit tahtovat irrota tikuista sulaan suklaaseen kastettaessa.Tikun suklauskaan ei auta, tosin itsellä ei ollut aitoja tikkaritikkuja käytössä, vaan muita muovisia tikkuja.

  • Nimetön
    | 23.3.2013 kello 7:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Minä korvasin maustamattoman tuorejuuston appelsiinin makuisella tuorejuustolla ja cake popseista tuli todella hyviä. Kannattaa kokeilla!

  • Nimetön
    | 16.4.2013 kello 11:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Näyttää todella herkullisilta! Ajateltiin tehdä tyttären 12v. syntymäpäiville! (: Pitääkö tuohon koristeluun käyttää sitä taloussuklaata/leivontasuklaata vai voiko ihan olla fazerin tai pandan suklaata?

  • Nämä ovat varmasti synttärisuosikkeja! :) En ole kokeillut ns. tavallisella suklaalla, mutta suosittelisin käyttämään leivonta tai taloussuklaata. Suklaa jähmettynee hieman paremmin ja ei lähde niin helposti uudelleen sulamaan huoneenlämmössä. Onnea ja hauskoja juhlia!

    Hieman pitää olla muutenkin kärsivällinen, ja käännellä tikkuja hetken aikaa että alkavat jähmettymään ja eivät valu enää niin pahasti. Jos kotona lieden ääressä on kovin kuuma niin tuuletusikkuna auki ja siihen viereen tekemään. Myös jääkaappikylmä kakkumassa helpottaa tekemistä :)

  • Nimetön
    | 8.8.2013 kello 20:00
    Ilmoita asiaton viesti

    jos teen 20 annoksen ohjeella tarkottaako että niitä silloin tulee 20?

  • Nimetön
    | 8.12.2013 kello 1:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Tyhmä kysymys.. Mutta miksi juuri täysmaitoon? voiko käyttää laktoosittomia tuotteita?

  • 20 annoksen ohjeella tarkoitetaan että tällä ohjeella tulee noin 20 cake popsia.

    Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan! Voit tottakai korvata täysmaidon esimerkiksi Valio Eila Laktoositon maitojuomalla 3%. Olen vain itse tottunut käyttämään leivonnassa täysmaitoa, siitä syystä sitä on ohjeessakin :)

  • Nimetön
    | 6.1.2014 kello 10:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Millaisessa vuoassa taikina pitää paistaa, onko väliä?

  • Nimetön
    | 11.1.2014 kello 9:22
    Ilmoita asiaton viesti

    Pitääkö kakkumassan olla jääkaapissa 2 tuntia vai riittääkö tunti?

  • Pekka Valiolta
    | 13.1.2014 kello 9:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Cake popsit ovat sitä kiinteämpiä mitä pidempään ne ovat jääkaapissa. Terveisin, Pekka Valiolta

  • m@ngo
    | 19.2.2014 kello 14:32
    Ilmoita asiaton viesti

    ovatkonua hyviä en ole maistanut?

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,4
38
Amerikassa suureen suosioon nousseet cake popsit eli kakkutikkarit ovat juhlien varma hitti. Cake pops massa valmistetaan suklaakakkupohjasta, pyöritellään palloiksi, laitetaan tikun nokkaan ja koristellaan. Cake popsit saivat polvenkorkuisen tyttäreni sekaisin ilosta! Suklaakakkumassa ei ole kuitenkaan liian makea vaan maistuu vanhemmillekin.
n. 10 min + 45min.
Vaikeustaso: haastava
100g 424 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten