Cake pops eli kakkutikkarit

Cake pops eli kakkutikkarit

050
42
b 42
424 kcal / 100g
Amerikassa suureen suosioon nousseet cake popsit eli kakkutikkarit ovat juhlien varma hitti. Cake pops massa valmistetaan suklaakakkupohjasta, pyöritellään palloiksi, laitetaan tikun nokkaan ja koristellaan. Cake popsit saivat polvenkorkuisen tyttäreni sekaisin ilosta! Suklaakakkumassa ei ole kuitenkaan liian makea vaan maistuu vanhemmillekin.

Kiitos ihanasta reseptistä. Teillä on todella ammattitaitoinen koekeittiö...useamman reseptin testasi ..olitte paras. <3

Nimetön 25.4.2012 Kaikki kommentit >
Vieraskauha
Vieraskauha
Liemessä-ruokablogi
Valmistus
0min
Vaikeusaste: haastava
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

Suklaakakkumassa
2 1/2  dl vehnäjauhoja
2 1/2  dl sokeria
1  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta
1  tl ruokasodaa
1/2  tl suolaa
1  kpl kananmunia
1  dl Valio täysmaitoa
1/2  dl rypsiöljyä
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuumaa vettä
Muut aineet
100  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto HYLA®
2 1/2  dl tomusokeria
2  rkl Valio voita
1/2  rkl (Valio täysmaitoa)
Tarvikkeet
25  kpl Tikkari- tai jäätelötikkuja
200  g Talous- tai leivontasuklaata
1  dl Strösseleitä tms koristeluun
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.Ilmoita asiaton sisältö
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Suklaakakkumassan valmistus
  • Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.

  • Voitele ja jauhota irtovuoka.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.

  • Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.

  • Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.

  • Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.

  • Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.

  • Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.

Kuorruttaminen
  • Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.

  • Sulata suklaa(t) kattilassa vesihauteessa.

  • Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.

  • Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä.

  • Anna suklaan jähmettyä. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristella suklaaraidoilla.

Vinkki!
  • Aloita cake popsien valmistelu vähintään edellisenä päivänä. Cake popsit säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän.

  • Jos tikut ovat liukkaita, kasta tikunpää ensin suklaaseen ja työnnä sen jälkeen taikinapallo tikkuun.

  • Tikkaritikkuja myydään askartelu- ja/tai leivontakaupoissa.

Avaa/sulje Ravintosisältö (424 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
424
kcal / 100g

Proteiini
(g)
4
Hiilihydraatit
(g)
55
Rasvat
(g)
20
Ravintokuitu
(g)
3
Kalsium
(mg)
29
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • vehnäjauhoja

  • sokeria

  • leivinjauhetta

  • ruokasodaa

  • kananmunia

  • Valio täysmaitoa

  • vaniljasokeria

  • kuumaa vettä

  • Valio voita

  • (Valio täysmaitoa)

  • Tikkari- tai jäätelötikkuja

  • Talous- tai leivontasuklaata

  • Strösseleitä tms koristeluun

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Kiitos ihanasta reseptistä. Teillä on todella ammattitaitoinen koekeittiö...useamman reseptin testasi ..olitte paras. <3

Nimetön 25.4.2012 Kaikki kommentit >
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

0

tähteä viidestä(0 arviota)
Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos