Cheesecake eli juustokakku

Valio Koekeittiö
Koekeittiö
Cheesecake eli juustokakku
8 - 10 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

100  g Valio Eila® Laktoositon voita
1  dl sokeria
muna
2 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte

2  prk  (à 250 g) Valio Eila® Laktoositon maitorahkaa
2  rasiaa  (à 200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
1  tl sitruunamehua
2 1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
1  dl perunajauhoja
munaa

Marjakastike

1/2  l  (250 g) vadelmia tai muita marjoja
n. 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Katso kuva
Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
Soseuta marjat ja painele sose siivilän läpi. Mausta sokerilla, tarkista maku.
Tarjoa juustokakku marjakastikkeen kanssa.

VINKKI

* Voit halutessasi korvata laktoosittomat maitotuotteet tavallisilla tuotteilla.
* Juustokakkua ei suositella pakastettavaksi.
  • Käyttäjien kommentit (29)

  • Nimetön
    | 1.11.2011 kello 13:13
    Ilmoita asiaton viesti

    aivan ihanaa tuli

  • Nimetön
    | 5.11.2011 kello 10:04
    Ilmoita asiaton viesti

    onko hyvää?

  • Nimetön
    | 24.11.2011 kello 15:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Jännittyneenä aloitan tekemisen... Varmasti ihanaa ! :D

  • Nimetön
    | 5.1.2012 kello 17:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Lähikauppa juhlii loppiaista olemalla auki: siis aamusella rahkan ym ostoon ja iltapäiväksi juustokakku tarjolle :) ..ainakin nyt tuntuu siltä. NAM

  • Nimetön
    | 6.1.2012 kello 14:27
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein tätä kakkua Isänpäiväksi. Hyvää oli! Teen tänään varmaan uudelleen Cheesecakea.

  • Nimetön
    | 6.2.2012 kello 16:38
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvä oli!

  • Glarinetta
    | 23.2.2012 kello 19:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Mahtavaa oli, korvasin vaan tuon maustamattoman tuorejuuston Valio Viola Appelsiinin makuisella tuorejuustolla, hyvää tuli. :) Aino pulma vaan oli et reunat ja täyte irtoili toisistaan... =D

  • Nimetön
    | 13.4.2012 kello 21:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Ajateltiin kokeilla tätä reseptiä, kommenttejen perusteella hyvää tulee! :) Katsotaan sitten myöhemmin lopputulos...

  • Nimetön
    | 2.5.2012 kello 11:34
    Ilmoita asiaton viesti

    voiko tuorejuuston korvata maustetulla rahkalla?

  • Valio Koekeittiö
    | 7.5.2012 kello 14:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Valio maustettu rahka vanilja / sitruuna / kuningatar / valkosuklaa-lime ovat kaikki rakenteeltaan pehmeämpiä kuin Valio Viola® tuorejuusto. Kakun maku varmaan olisi todella hyvä, mutta sen rakenteesta saattaa tulla pehmeämpi, hiukan huonommin leikkautuva. Ilman kokeilua emme siis uskalla suositella tähän ohjeeseen vaihtamaan tuorejuuston tilalle maustettua rahkaa.

  • Nimetön
    | 8.11.2012 kello 8:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvää tuli ja kaikki syöjät kehuivat!

    Osallistun lauantaina "nyyttäreihin" ja olen ilmottanut tuovani juustokakun. Voinko valmistaa sen jo perjantaina, vai onko parasta leipoa vasta samana pvänä?

  • Nimetön
    | 17.11.2012 kello 17:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen tehnyt kyseisen juustokakun tarkasti ohjeiden mukaan nyt jo kolmesti ja aina tulee keskelle kakkua halkeama - joskus isompi, joskus pienempi. Miksi?

  • Nimetön
    | 17.3.2013 kello 9:13
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihana jusokaku!

  • Nimetön
    | 3.4.2013 kello 8:10
    Ilmoita asiaton viesti

    "juustotäytteessä" on aivan liikaa munia, ja maku tulee läpi, pohjataikinamääränkin ollessa pieni. 3 munaakin olisi varmasti riittänyt, no tämä kakku käy vaikka aamupalasta.

  • Nimetön
    | 18.4.2013 kello 16:47
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvää! Korvasin toisen maitorahkapurkin vatkatulla 2 dl kuohukermalla ja laitoin täytteeseen 4 kanananmunaa. Muhkea ja onnistunut! :)

  • Nimetön
    | 20.4.2013 kello 15:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Huono oli resepti. Kakku ei hyytynyt vaan tuli vetinen mössö. Kaikki tehtiin ohjeiden mukaan.

  • Nimetön
    | 29.4.2013 kello 11:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Rasvaa valui uunin pohjalle ja kärysi... =( Seuraavan kerran ehkä joku astia alle.... nyt odotellaan huomista maistelua... =)

  • Nimetön
    | 13.5.2013 kello 8:31
    Ilmoita asiaton viesti

    Onko aivan pakko laittaa noin paljo sokeriaki ?
    Tein toisen ohjeen mukaan ja 0.3 dl riitti hyvin

  • Nimetön
    | 13.5.2013 kello 20:02
    Ilmoita asiaton viesti

    oikein hyvää, pohja tosin liian paksu. tosiaan 3 munaa riittää täysin!!

  • 2013
    | 15.6.2013 kello 14:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan ihana juustokakku, se tuli syötyä työporukalla viimeisiä murusia myöten. Pohjan tein kaksinkertaisena, koska se ei riittänyt irtovuoanpohjalle eikä -reunoille. Toisen kerran tein ½ annoksilla ja pienenpään irtovuokaan ja hyvää tuli. Paistamisen kanssa kannattaa käyttää malttia eli antaa olla niin kauan, että pinta tulee kullanruskeaksi. Laittakaa leivinpaperi ajoissa uuniin vuoan päälle niin se ei pala reunoiltaan. =0)

  • Nimetön
    | 19.9.2013 kello 19:36
    Ilmoita asiaton viesti

    Helppo valmistaa ja tuli niin ihana lopputulos :)
    Suussa sulavaa... nami nami

  • Nimetön
    | 25.10.2013 kello 14:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvää tuli kun laittoi marjoja päälle teen uudestaan tämän reseptin :P

  • Nimetön
    | 7.11.2013 kello 17:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä tulivaikka sovelsin kuohukermalla sen rahkan tilalle

  • Nimetön
    | 21.12.2013 kello 14:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Käytin Viola appelsiini tuorejuustoa ja vaniljarahkaa, hyvää tuli! :)

  • Nimetön
    | 23.2.2014 kello 14:54
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää tuli, laitoin 1pkt appelsiini tuorejuustoa ja 1pkt naturellia, pohjasta tuli hiukan kovaa. Myös ehkä turhan paksu eli vähempikin täyte olisi riittänyt.

  • Nimetön
    | 4.3.2014 kello 18:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Jännityksellä lähdin tätä tekemään, kun meillä on kaasu-uuni ja vielä en ole täysin mestari sen käytössä. Tunnin paistoaika ja ainakin täyte on kiinteä mutta mehukkaan oloinen ja maistuu hyvälle. Nyt vaan ootellaan että jäähtyy!

  • CoCoHaNi
    | 4.3.2014 kello 21:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Ehkä hieman maistuu kananmuna liikaa läpi. Pitää joskus kokeilla vähemmällä muna määrällä :) Muuten kyllä super hyvää!

  • Nimetön
    | 28.3.2014 kello 11:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Miksi kakkuni repeää päältä aina uunissa??

  • Nimetön
    | 18.4.2014 kello 12:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Jännittyneenä odotan paistumista. Raaka-aineet sopivat hyvin yhteen. Sitruunan korvasin sitr. makuisella tuorejuustolla. Appelsiininmaku voisi myös sopia.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,9
29
Juustokakku on monien suosikki. Tässä ohjeessa täytteessä yhdistyvät tuorejuusto ja maitorahka. Tarjoa juustokakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä marjojen kera.
n. 40 min +uunissa 50min.
Vaikeustaso: keskitaso
100g 207 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten