Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chia-vanukas

Chian siemenet muodostavat turvotessaan hyytelön, jota voi hyödyntää jälkiruoan valmistuksessa. Tämä yhdistettynä vaniljaiseen tuorejuustoon ja kookoksen makuun saadaan helppotekoinen ja maistuva vanukas.

Chia-vanukas
Chia-vanukas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2½ dl
    kookosmaitoa
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l 2 dl Valio täysmaitoa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • ¾ dl chia-siemeniä
  • 0 kg mustaherukoita (sokeroituja) tai muita marjoja

Ohje

  1. Vatkaa tuorejuusto, kookos- tai täysmaito ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon chia-siemenet.
  2. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  3. Nostele annoskulhoihin ja koristele halutessasi marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 10,4 g
Rasva 22,9 g
Tyydyttynyt rasva 14,4 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaherukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search