Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Graavilohi-tartarleivät

Saaristolaisleipä sopii mainiosti lohitartarin suolaisen hapokkaaseen makuun. Katso myös tarjoiluvinkki ohjeen lopusta.

Graavilohi-tartarleivät
Graavilohi-tartarleivät

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 20 viipaletta (500 g) saaristolaisleipää, esim. Maalahden limppua
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Lohitartar

  • 1 pkt (150 g) graavattua kirjolohifileetä
  • 1  (100 g) punasipuli
  • 1 pieni (135 g) hapahko omena, esim. Granny Smith
  • 1½ rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1½ prk (à 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa ohuista leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivät voilla.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. (Jos punasipuli on väkevän makuista, huuhdo se lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Valuta hyvin.) Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi hiukan tilliä.
  4. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai glögin kera. Alkupalana ne voi jättää isommiksi ja koristella salaatinlehdillä. Suupalan kokoisiksi tehdyt leivät sopivat hyvin cocktailpaloiksi.

Vinkki

Tarjoa lohitartaria alkuruoaksi myös näin: laita lohitartar pieniin annosmaljoihin. Koristele voissa paistetuilla saaristolaisleipäkuutioilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 31,8 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 4,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search