Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Graavisiika

Graavattu siika on yksinkertaisesti hyvää! Syö sellaisenaan, perunan kanssa kalapöydän osana tai huikopalana leivän päällä.

Graavisiika
Graavisiika

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g siikafileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl rouhittua rosépippuria
  • 0 kg valkopippuria myllystä
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Nypi siikafileistä ruodot pois. Ripottele suola, sokeri ja pippurit fileille. Laita tillinoksia päällimmäiseksi. Tee fileistä tiukka paketti leivinpaperin ja kelmun avulla ja anna kalan maustua kylmässä 1 - 2 vuorokautta
  2. Pyyhi fileestä mausteet talouspaperilla ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi tarjoiluvadille.
  3. Tarjoile esim. Kylmän kerma-mätikastikeen kanssa alkupalana tai buffet-pöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 18,3 g
Hiilihydraatti 2,9 g
Rasva 2,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 6,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria myllystä
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search