Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Grillikasvis-couscoussalaatti

Couscoussalaatti on ruokaisa lisäkesalaatti kana- tai liharuoille tai kasvisruoka sellaisenaan. Sen voi syödä lämpimänä tai kylmänä.

Grillikasvis-couscoussalaatti
Grillikasvis-couscoussalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (200 g) punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 4 dl vettä
  • 2 dl couscousia
  • 1 sitruuna
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Jogurttikastike

  • 3 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • ½ dl tuoretta korianteria
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Yhdistä ensin kastikeainekset, lisää korianteri hienonnettuna. Anna maustua peitettynä jääkaapissa salaatin valmistamisen ajan.
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi
  3. Laita kasvikset laakeaan uunivuokaan. Lisää 2 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunin yläosassa 225 asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä
  5. Mittaa couscous tilavaan teräskulhoon tai kattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä alumiinifoliolla tai kattilan kannella.
  6. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Purista mehu.
  7. Lisää kypsän couscousin joukkoon 1 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa, mustapippuria myllystä, hienonnettu persilja, 1/4 dl sitruunamehua sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita haarukalla
  8. Yhdistä paahdetut kasvikset couscousin joukkoon
  9. Tarjoa salaatti joko lämpimänä tai kylmänä jogurttikastikkeen kanssa. Sopii pikkuruoaksi tai lisäkesalaatiksi esim. pita- tai naanleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search