Halvakakku

Halvakakku

050
0
b 0
Kasvis (lakto-ovo)
229 kcal / 100g
Vaniljahalva ja aprikoosi muodostavat välimerellisen yhdistelmän mehevän täytekakun täytteeseen.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
3t 20min
Vaikeusaste: keskitaso
12 - 15 annosta
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta > Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon >

Valmistusaineet

4 munan kakkupohja
munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tl leivinjauhetta
Kostutus
1  dl päärynätäysmehua
Täyte
2  tlk  (à 420/240 g) aprikoosia
2  dl Valio kuohukermaa
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
1  dl aprikoosihilloa
1  rasia  (150 g) vaniljanmakuista halvaa
Kuorrutus
2  dl Valio kuohukermaa
1  rkl sokeria
Koristeeksi
20  g taloussuklaata
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.

  • Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

  • Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

  • Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta. Valuta aprikoosit siivilässä. Ota halutessasi muutama aprikoosinpuolikas sivuun koristelua varten. Kuutioi loput hedelmät.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen vaniljarahka. (Lisää halutessasi vähän sokeria.) Levitä kakun alimmalle levylle puolet aprikoosihillosta. Lisää puolet aprikoosikuutioista. Lusikoi sen päälle puolet rahka-kermavaahdosta. Raasta halva karkeaksi rouheeksi. Ripota 1/3 rouheesta rahkavaahdolle. Täytä toinen väli samoin. Säästä loppu halvarouhe kakun pinnalle.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla. Valuta sitä haarukalla kakun päälle ohuiksi raidoiksi. Ripottele kakun päälle loppu halvarouhe. (Lisää aprikoosipalat.)

  • Anna kakun makujen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Avaa/sulje Ravintosisältö (229 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
229
kcal / 100g

Proteiini
(g)
5
Hiilihydraatit
(g)
24
Rasvat
(g)
12
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
106
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

0

tähteä viidestä(0 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
45min
Tekeytyminen
2t
Uunissa
35min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos