Siirry sisältöön
Halvakakku

Halvakakku

Vaniljahalva ja aprikoosi muodostavat välimerellisen yhdistelmän mehevän täytekakun täytteeseen.

Halvakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

4 munan kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl päärynätäysmehua

Täyte

  • 2 tlk (à 420/240 g) säilykeaprikoosia
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 1 rasia (150 g) vaniljanmakuista halvaa

Kuorrutus

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria

Koristeeksi

  • 20 g taloussuklaata

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt, kansi alapuolelta. Valuta aprikoosit siivilässä. Ota halutessasi muutama aprikoosinpuolikas sivuun koristelua varten. Kuutioi loput hedelmät.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen vaniljarahka. (Lisää halutessasi vähän sokeria.) Levitä kakun alimmalle levylle puolet aprikoosihillosta. Lisää puolet aprikoosikuutioista. Lusikoi sen päälle puolet rahka-kermavaahdosta. Raasta halva karkeaksi rouheeksi. Ripota 1/3 rouheesta rahkavaahdolle. Täytä toinen väli samoin. Säästä loppu halvarouhe kakun pinnalle.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla. Valuta sitä haarukalla kakun päälle ohuiksi raidoiksi. Ripottele kakun päälle loppu halvarouhe. (Lisää aprikoosipalat.)
  8. Anna kakun makujen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 23,7 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search