Siirry sisältöön
Hedelmäinen AURA torttu

Hedelmäinen AURA torttu

Valio AURA® sinihomejuusto tuo aavistuksen suolaisuutta muuten makeaan, runsashedelmäiseen torttuun. Torttu on uusi, erilainen vaihtoehto tavalliselle täytekakulle. Se sopii tarjottavaksi sekä kahvipöydässä että makean tai puolikuivan kuohuviinin kera.

Hedelmäinen AURA torttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 350 g siemenettömiä viinirypäleitä (vihreitä)
  • 1 iso (200 g) makea omena tai 1 tlk säilykepäärynää
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua

Koristeeksi

  • 0 kg valmista kinuskikastiketta
  • 1 pala (500 g) vesimelonia
  • 1-2 rkl
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e1 kg murennettu sinihomejuusto
  • 0 kg paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussiin laitettuna kaulimella. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø n. 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Leikkaa viinirypäleet neljään osaan. Kuori omena. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä hedelmäpalat, sokeri, tuorejuusto ja AURA muru. (Säästä 2 rkl murua koristelua varten.)
  4. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna limetti- tai sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yli yön. Irrota torttu vuoasta.
  7. Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Koristele.

Vinkki

Laita kinuskikastiketta tarjolle pieneen kannuun, josta sitä voi halutessaan lisätä kakkupalan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 15,4 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valmista kinuskikastiketta
  • paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search