Siirry sisältöön
Helppo rahkatäytekakku

Helppo rahkatäytekakku

Täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Marjoin tai hedelmin höystetty täytekakku on kahvipöydän kuningatar. Täytä kakku edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat. Kuorruta ja koristele se vasta tarjoilupäivänä. Jääkaappikylmä kakku on ihana, raikas herkku.

Helppo rahkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kakkupohja

Kostutukseen

  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja koristelu

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 400 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl marjahilloa, esim. mansikka tai vadelma
  • 1 l marjoja

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan.
  2. Kostuta levyt leikkauspinnoilta vaniljamaidolla. Käytä esim. silikonipullasutia. Kostuta suhteessa hiukan enemmän reunoilta kuin keskeltä ja enemmän kantta kuin pohjaa. Reunat ja kansi jäävät helposti kuivemmiksi. Jos käytät kaupan valmista kakkupohjaa, kostuta sitä hiukan enemmän kuin omatekoista pohjaa.
  3. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit
  4. Sivele kakkupohjalle puolet hillosta. Viipaloi päälle mansikoita tai lisää muita marjoja. Ripota marjoille hiukan sokeria. Lusikoi päälle n. 1/3 kerma-rahkaseoksesta.
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Lisää loppu hillo, kerma-rahkaseosta ja marjoja
  6. Levitä kakun päälle loppu kerma-rahkaseos. Koristele marjoilla. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Vinkki

Käytä kaupan valmista kakkupohjaa tai leivo omatekoinen pohja (ks. ohjeemme "Täytekakkupohjat"). Korvaa marjat halutessasi hedelmäpaloilla. Voit käyttää esim. banaania, ananasta, viinirypäleitä, tuoretta, kypsää mangoa, kalvottomaksi leikattua appelsiinia ja / tai valutettuja säilykehedelmiä. Korvaa marjahillo esim. omenahillolla tai -soseella. Kuorruta kakku halutessasi kermavaahdolla. Mausta se kevyesti sokerilla ja vaniljasokerilla. Jos mahdollista, täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele kakku tarjoilupäivänä. Näin maut ja kosteus ehtivät tasaantua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 144 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 17,8 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search