Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hummusvoileipäkakku

Hummusvoileipäkakku on mehevän herkullinen ja raikas tarjottava juhliin tai illanistujaisiin. Kakku on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään ja koristella ennen tarjoilua.

Hummusvoileipäkakku
Hummusvoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 viipaletta grahampaahtoleipää isoa

Kostutus

  • ½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 2 prk (à 380/230 g) kikherneitä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ¾ dl tahinia
  • 1-2  valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Väliin

  • 1 (300 g) kurkku

Päälle


Ohje

  1. Valmistele ensin täytteet: Valuta kikherneet ja salaattijuusto. Soseuta täytteen ainekset sauvasekoittimella korkeassa astiassa tai monitoimikoneella.
  2. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  3. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Levitä kolme leipäviipaletta ison kelmupalan päälle. Kostuta kevyesti sitruunamehu-vesiseoksella. Levitä 1/3 kikhernetäytteestä ja kurkkukuutioista ensimmäiseen kerrokseen. Aseta päälle toinen kerros leipiä (ei tarvitse kostuttaa) ja jatka kokoamista, kunnes kakku on täytetty. Kostuta pinta.
  4. Kiedo kakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma, levitä kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.

Vinkki

Kokoa kakku viipaleista "tiiliseinäperiaatteella", jotta pystysaumat eivät osu samalle kohdalle. Kakku pysyy tällöin paremmin leikattaessa koossa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 183 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 9 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • cayennepippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search