Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Italialainen perunasalaatti

Maukas perunasalaatti, jonka kastike syntyy kädenkäänteessä tuorejuustoa ja omenatäysmehua yhdistämällä. Paahdettu kinkku tuo maukkaan säväyksen salaattiin.

Italialainen perunasalaatti
Italialainen perunasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 1  (n. 250 g) kurkku
  • 1  (100 g) punasipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 3 rkl kapriksia
  • ½ pussia (à 150 g) salaattisekoitusta, esim. Provence
  • 150 g
    ilmakuivattua kinkkua viipaleina
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 pkt (150-170 g) fileepekonia

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kurkku ja sipuli kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja 1/4 tl suolaa. Sekoita.
  3. Kuori ja puolita perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopulla suolalla (1/2 tl).
  4. Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varoen. Lisää halutessasi myös salaattisekoitus kevyesti nostellen.
  6. Paahda kinkkuviipaleet leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kinkut ovat rapeita.
  7. Murenna kinkut salaatin pinnalle. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

SILLI-PERUNASALAATTI

  1. Korvaa kinkut sipulisillillä (säilyke). Valuta ja kuutioi n. 2 dl (150 g) silliä. Sekoita salaattiin.
  2. Tarjoa lisukesalaattina tai ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 2,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search