Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 100 g keksejä, esim. Marie tai gluteenittomia keksejä
- 50 g valkosuklaata
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pohjan pinnalle
- 1 dl lemon curdia
Täyte
- 2 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g valkosuklaata
-
200 g (2 dl)
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä
Lisäksi
-
4-5
passiohedelmää
- 2 granaattiomenaa
Voit kokeilla myös:
Jaa resepti
Ohje
- POHJA: Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata valkosuklaa mikrossa, varo ylikuumentumista, sekoita välillä. Sekoita keksimuruihin.
- Sulata voi. Sekoita muruihin.
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 cm). Taputtele seos kevyesti sen päälle.
- Sivele pohjan pinnalle lemon curd.
- TÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa. Yhdistä suklaasula ja vaniljasokeri huoneenlämpöiseen jogurttiin.
- Valuta liivatteista vesi. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Nosta levyltä. Lisää kattilaan jogurtti-valkosuklaaseos. Sekoita kunnes tasaista, kuumenna tarvittaessa varovasti. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen.
- MARENKI: Kuumenna uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille lyijykynällä ympyrä (Ø 20 - 22 cm, marenki saa olla aavistuksen pienempi kuin pohja.) Aseta paperi uunipellille nurinpäin. Voitele ympyrä voilla.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana) teräs- tai lasikulhossa. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
- Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee lusikalla pintaan huippuja.
- Paista uunin keskitasolla 2 t. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota ohuella lastalla leivinpaperista.
- ENNEN TARJOILUA: Ota vuoka pakastimesta. Anna kakun temperoitua (pehmetä sopivaksi) jääkaapissa n. 1 t tai huoneenlämmössä n. 30 min ennen tarjoilua. Lisää päälle passionhedelmän ja/tai granaattiomenan siemeniä. Nosta marenkilevy päälle kanneksi lastan avulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
27 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.