Siirry sisältöön
Jääkarhukakku synttäreille

Jääkarhukakku synttäreille

Jääkarhukakku sopii yli 1-vuotiaalle lapselle. Jääkarhukakku on erityisesti lasten makuun suunniteltu juhlatarjottava. Jääkarhukakku on hauska ja sympaattinen synttärikakku.

Jääkarhukakku synttäreille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 125 g)
    hedelmäsosetta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0 kg makeisia, hedelmiä tai marjoja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen.
  2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  3. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  4. Kostuta pohja maidolla. Käytä apuna esim. pullasutia.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki täytteen aineet varovasti sekoittaen.
  6. Levitä seos pohjalle. Leikkaa pohja pitkän sivun suuntaisesti 4 - 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
  7. Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
  8. Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita. Leikkaa yksi suikaleista kolmeen osaan, rullaa niistä jääkarhulle 2 korvaa ja kuono.
  9. Vaahdota päälle tuleva kerma. Mausta vaniljasokerilla.
  10. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki

Kakun voi pakastaa ennen kuorruttamista. Suojaa se hyvin kelmulla ja kuvulla. Sulata jääkaapissa, varaa sulatukseen aikaa n. 1 vrk. Huom. Pakastettu / sulatettu kakku on aina kosteampi kuin pakastamaton. Voit huomioida tämän halutessasi pienentämällä hiukan kostutusmaidon määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 200 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search