Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jogurttijuusto

Jogurttijuusto on raikkaan hapokas tuorejuusto. Se sopii levitteeksi leivän päälle, voileipäkkuihin tai uunikasvisten täytteeksi. Voit myös maustaa jogurttijuustoa, katso maustamisvinkit ohjeen lopusta.

Jogurttijuusto
Jogurttijuusto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ l
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 500 g (5 dl)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa

Ohje

  1. Nosta avaamaton jogurttipurkki yöksi huoneenlämpöön, jotta jogurtin happamuus lisääntyy.
  2. Jatka seuraavana päivänä kuumentamalla maito kiehumispisteeseen. Hämmennä kuumaan maitoon suola ja keskenään sekoitetut jogurtti ja munat. Kuumenna seos uudelleen lähelle kiehumispistettä hitaasti sekoittaen.
  3. Nosta kattila levyltä, peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun siivilään. (Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa. Sekoita höyste varovasti juustomassan joukkoon kulhossa.)

MAUSTAMISVINKKEJÄ

  1. Lisää halutessasi juustomassan joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattuna 50 - 75 g savuporoa + 1 dl persiljasilppua TAI 50 - 75 g kylmäsavulohta + 1 dl tuoretta tillisilppua.
  2. Paistettu jogurttijuusto: Voitele halutessasi juusto munalla. Paista grillivastuksen alla 300 asteessa 3 - 4 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search