Siirry sisältöön
Joulukakku

Joulukakku

Luumuinen joulukakku on ilahduttavan maukas ja raikas täytekakku. Helppo, mutta näyttävä koristelu on syntyy irtokarkkimyynnistä saatavilla suklaamaissipalloilla. Halutessaan suklaapallot voi myös puolittaa, jolloin koristekerroksesta saa ohuemman.

Joulukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 300 g (2,5 dl) luumumarmeladia
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ½ dl sokeria

Koristeluun

  • 300 g (2,5 dl) luumumarmeladia
  • 500 g suklaamaissipalloja

Ohje

  1. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran (Ø 22 - 23 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 min.
  3. Kumoa hiukan jäähtynyt kakkupohja ritilä päälle. Anna jäähtyä hyvin.
  4. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään, kerma vaahdotettuna. Makeuta halutessasi. Levitä täyte kakun väleihin.
  6. Levitä luumumarmeladi kakun pinnalle ja reunoille.
  7. Paina pintaan suklaamaissipalloja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 24,7 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search