Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juurespyttipannu

Juurespyttipannu hyödyntää joulun tähteet rennolla tavalla. Kokeile kinkun tilalla myös kalkkunaa tai vaikkapa kypsää lampaan lihaa.

Juurespyttipannu
Juurespyttipannu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • ½-1  punaista chiliä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl ketjap manis -soijakastiketta
  • 1 kanelitanko
  • 3 rkl fariinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 300 g (6 dl) kinkkua
  • 1 (n. 300 g) bataatti
  • 300 g punajuurta keitettynä
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 100 g vihreitä papuja
  • ½-1 pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Lisäksi

  • 4 kananmunaa paistettuna
  • 4 viipaletta voileipäkurkkua

Ohje

  1. Hienonna kuorittu inkivääri ja chili. Laita ne sekä vesi, ketjap manis, kanelitanko, fariinisokeri ja suola kattilaan. Keitä muutama min. Nosta kattila pois levyltä. Revi kinkku säikeiksi liemen joukkoon. Jätä pöydälle maustumaan.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Viipaloi sipuli. Paista pannulla Oivariini rasvassa, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Poista kanelitanko kinkun marinointiliemestä. Lisää kinkku, marinointiliemi ja pavut pannulle. Paista vielä hetki. Ripottele pinnalle AURA muru.
  4. Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja voileipäkurkkuviipaleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search