Siirry sisältöön
Juusto-pekonipiiras

Juusto-pekonipiiras

Maukas juusto-pekonipiiras sopii tarjottavaksi illanistujaisissa tai osaksi noutopöytää.

Juusto-pekonipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt voitaikinaa

Täyte

  • 200 g lämminsavukylkeä tai pekonia
  • 250 g purjoa
  • 200 g
    Valio Emmental punaleimaa raastettuna
    Valio Emmental punaleima on voimakas ja aromaattinen emmentaljuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet perinteisellä emmental-reseptillä vähintään…
    Valio Emmental punaleima e350 g
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ripaus muskottia

Ohje

  1. Kauli taikina isommaksi levyksi. Nosta taikina Ø 28 cm:n vuokaan ja painele pohjaan sekä reunoille. Leikkaa liika taikina pois. Paina taikinareunoja vasten tukeva alumiinifoliorengas, ettei taikina luisu alas paiston aikana. Pistele pohja ja paista 200 asteessa 15 min. Ota pois alumiinifoliorengas.
  2. Valmista pohjan paistamisen aikana täyte. Kuutioi savukylki ja paista omassa rasvassaan. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi ja lisää se pannulle. Paista muutama min.
  3. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle juustoraaste.
  4. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki, sekoita joukkoon ruokakerma. Mausta seos ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min.

Vinkki

Kauli reunojen ylimääräinen taikina ja ota siitä pieniä kuvioita piparkakkumuoteilla. Koristele kuvioilla piirakan pinta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 24,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • muskottia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search