Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustosalaatti & kanelisiirappi

Hedelmäisen juustosalaatin kastikkeena toimii kanelinen siirappi. Tarjoa salaattia sellaisenaan leivän kanssa tai osana noutopöytää.

Juustosalaatti & kanelisiirappi
Juustosalaatti & kanelisiirappi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Salaatti

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1 rasia (100 g) ananaskirsikoita
  • 200 g viinirypäleitä
  • 2 (300 g) omenaa
  • 150 g
    Valio Kappeli® juustoa
    Pehmeän samettinen ja miedosti hapan Valio Kappeli® tuotiin Suomen markkinoille vuonna 2012. Siihen asti sen…
    Valio Kappeli® e300 g
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Luostari® e350 g 150 g Valio Luostari® juustoa
  • ½ pkt (à 150 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Kanelisiirappi

  • 3 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ½ dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • ½ rkl sitruunamehua

Ohje

Salaatti

  1. Pese, kuivaa ja revi salaatti.
  2. Rouhi pähkinöitä halutessasi vähän pienemmiksi.
  3. Poista ananaskirsikoista kuivat lehdet. Puolita hedelmät, jos ne ovat kovin isoja.
  4. Puolita pestyt viinirypäleet.
  5. Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne.
  6. Leikkaa juusto kuutioiksi tai viipaloi lastuiksi. Murenna AURA juusto paloiksi.
  7. Rakenna salaatti kerroksittain laakealle vadille tai annoslautasille. Valuta päälle kanelisiirappia.
  8. Tarjoa buffet-pöydässä tai pikkuruokana esim. patongin kanssa.

Kanelisiirappi

  1. Laita kattilaan mehu, sokeri ja kanelitangot.
  2. Keitä ilman kantta 20 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Huom. siirappi sakenee jäähtyessään.
  3. Poista kanelitangot. Mausta sitruunamehulla.

Vinkki

Voit valmistaa salaatin myös sekoittamalla ainekset kulhossa. Lisää pähkinät pinnalle ja tarjoa kanelisiirappi erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search