Koekeittiö
Kaalilaatikko

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

1  kg valkokaalia
2  isoa sipulia
400  g jauhelihaa
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 1/2  tl suolaa
1/4  tl jauhettua valkopippuria
2  rkl meiramia
n. 2 rkl siirappia
1  dl puuroriisiä
2  dl Valio Eila® Laktoositon ruokakermaa Valitse tuote
6  dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa 3%

Suikaloi kaali.
Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.
Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.
Mausta.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
  • Käyttäjien kommentit (21)

  • Nimetön
    | 18.8.2011 kello 9:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Hirmuisen hyvää kaalilaatikkoa, nam!

  • Nimetön
    | 26.9.2011 kello 18:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää oli

  • Nimetön
    | 13.10.2011 kello 14:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin maukasta! Yes!

  • Nimetön
    | 13.10.2011 kello 19:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Super hyvää laatikkoa!

  • Nimetön
    | 23.10.2011 kello 15:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää tuli, pitkästä aikaa innostui tämänkin ruuan tekoon, tai muisti että kaalilaatikkokin on olemassa, nam :)

  • Nimetön
    | 23.10.2011 kello 18:09
    Ilmoita asiaton viesti

    Hauduttaisin vaikka voissa ensiksi kaali suikaleet. Sitten lisäisin ne keitettyjen puuroriisien kanssa ruskistetum jauhelihan kanssa joka olisi maustettu sipulilla ja esim. valkopippurilla, paprika jauheella ja suolalla.
    Riisit pitää olla keiteltyjä.
    Ei sitten muuta kuin kaikki sekaisin ja tehdään muna maito, siirappia pikkasen ja soija kastiketta (suolaista) ja sitten vain uuniin 175 asteeseen ja hämmennellään välillä. Riippuu siitä onko kaali ns.kesä kaalia vaii syksy kaalia. Paisto aika syksy kaalille noin kaksi tuntia. Puolukka hilloa mukaan ja ei kun nauttimaan

  • Nimetön
    | 21.11.2011 kello 22:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Kaalilaatikko on maailman parasta ruokaa, ainakin minun mielestä.

  • Nimetön
    | 22.2.2012 kello 16:19
    Ilmoita asiaton viesti

    aivan suussa sulavan ihanan hyvää kaalilaatikkoa

  • Nimetön
    | 12.3.2012 kello 16:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Käytättääkö kaikki tosiaan kermaa ja maitoa kaalilaatikkoon? Itse kun heitän raa'at kaalit ja sipulit pataan, vettä, suolaa, pippuria ja siirappia perään. Uunissa kunnes kaali pehmeää. Joukkoon ruskistettu jauheliha ja raaka puuroriisi ja taas uunissa kunnes riisi kypsää ja koostumus laatikkomainen. Hyvää on! Menee useampi tunti mutta on vaivan arvoista. Eli aamupäivällä tai aamusella pata uuniin ja se tulee siellä itsekseen, sen verran sekoitellaan että pinta ei kuivu liiaksi.

  • Nimetön
    | 30.6.2012 kello 14:15
    Ilmoita asiaton viesti

    raastin ensin kaalin monitoimikoneen isoimmalla terällä eli noin pikkusormen kokoisilla reijillä, sitten sulatin lihaliemikuution 2dl vettä ja laitoin kaalisilpun joukkoon ja lisäksi siirapin noin 2rkl 2kg kaalia.haudutin kattilassa välillä sekoitellen noin 1h. paistoin jauhelihat ja sipulit noin 800g lihaa ja 3 pientä sipulia lisäsin mustapippuria noin 1tl sekä ihan pieneksi rouhitun laakerinlehden ja 1tl suolaa. keitin puuroriisiä 2dl riisiä 2dl vettä vähän suolaa kunnes vesi imeytyi riisiin. sitten vain kaikki ainekset sekaisin ja uunivuokiin. paistoin175 asteessa noin 3h. mitä kauemmin kypsentää miedolla lämmöllä sitä varmemmin voi syödä sellainenkin hrnkilö jota muuten kaali närästää

  • Nimetön
    | 30.6.2012 kello 14:41
    Ilmoita asiaton viesti

    tuo äskeinen ohje pätee tuoreelle uudelle kaalille . vanha kaali tarvitsee paljon pidemmäthaudutusajat jopa tunneissa

  • Nimetön
    | 9.8.2012 kello 19:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihana ohje. Tämä on laatikko mitä äitini teki. Perus mausteet ja maito, kerma extraa.

  • Nimetön
    | 26.8.2012 kello 17:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Anopin reseptin mukaan laatikkoon ei tule maitoa vaan lihälientä. Myös jauheliha lisätään raakana, ei ruskistettuna. Puuroriisä keitetään noin 10 min. ja kaalisuikaleet freesataan pehmeiksi pannulla, ei keitetä. Eikä missään nimessä mitään siirappia, voisilmät ja avot!. Ja kyll on hyvää! Aivan parasta.

  • Nimetön
    | 1.9.2012 kello 14:09
    Ilmoita asiaton viesti


    Tosi herkullista ! Maitomäärästä puolet korvasin kaalin keitinliemellä ,muutoin tein ohjeen mukaan.

  • Nimetön
    | 11.9.2012 kello 14:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Minä haurutan kaalit vesitilkkasessa ja laitan mukaan myös riisit jolloinka ne jo vähän kypsyvät.Jauhelihan ja sipulin ruskistan pannulla lisään viel lihaliemikuution siirapin ja suokan.sekoitan kaikki aineet tarkista maun.Nopea ja helppotapa.hyvää on!

  • Nimetön
    | 4.11.2012 kello 14:47
    Ilmoita asiaton viesti

    Yhdyn 23.10 18.09 nimettömän mielipiteeseen. Ensin ruskistan kaalit ja sipulit voissa. Tästä kaali saa makeutta eikä tarvitse käytää siirappia. Tarpeeksi nestettä, siis lihalientä ja raakana riisit sekaan. Uuniin muhimaan ja mielellään 2-3 tunniksi, jotta on pehmeää. Loppuvaiheessa voi mielellään lisätä kermaa, tai maustettua kermaa, miten kukakin tykkää. Alkuvaiheessa en kyllä uskalla laittaa mitään kerman tapaistakaan pitkän kypsytysajan vuoksi. Ja oikeasti ohjeiden kypsymisajat liian lyhyitä. Muhittamalla paras tulos.
    Saattaa olla ettei tämä tapa ole kaikista terveimmästä päästä kun kaalitkin ruskistetaan voissa. Mutta ei hätää, tätähän syödään kuitenkin aika harvoin.

  • Nimetön
    | 10.11.2012 kello 19:27
    Ilmoita asiaton viesti

    Maitokaali tehdään erikseen, jos siitä joku tykkää ! Kaalilaatikkoon kuuluu vesi tai lihaliemi ja tosipiiitkä haudutus. Turha kerätä kolestrolilisää rasvaruskistuksilla. Riisit, sipulit ja lihakin ehtii moneen kertaan taatusti kypsäksi pitkän haudutuksen kuluessa. Maltti tosin on valttia tässäkin, paras katsoa, ettei vauvanmössö ole lopputulos eikä korpuksi kuivunut. Vettä hiukan lisää tai jos päällimmäiset kaalit liikaa kärvistyvät niin kansi uuniruukun päälle.

  • Valio Koekeittiö
    | 12.11.2012 kello 9:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!
    Mukavaa, että perinteinen kaalilaatikko on herättänyt näin paljon kiinnostusta. Näistä vinkeistä varmasti jokainen löytää oman suosikkinsa :).

  • Nimetön
    | 18.7.2013 kello 20:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Lihalientä nesteeksi, hiukan siirappia ja purkki smetanaa. Tätä ohjetta en vaihda. Pieni happamuus suolan ja makean seassa erittäin hyvää!

  • Nimetön
    | 17.11.2013 kello 14:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella maukasta, itse lisäsin mukaan myös vähän porkkanaviipaleita. Hyvää on! (:

  • Valio Koekeittiö
    | 18.11.2013 kello 12:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Mukava kuulla, että kaalilaatikko on maistunut. Se on myös allekirjoittaneen lempiruokaa.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten