Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahden suklaan torttu

Kahden suklaan torttu on suklaanystävän suosikki. Tarjoa kahden suklaan torttua kahvipöydässä.

Kahden suklaan torttu
Kahden suklaan torttu

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1¼ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Valkosuklaakuorrutus

  • 130 g valkosuklaata
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Pinnalle

  • 1 dl mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, Oivariini ja maito.
  3. Voitele tasapohjainen pinnoitettu kakkuvuoka (tilavuus 2 l, halkaisija n. 24 cm). Jos käytät alumiinivuokaa, korppujauhota se voitelun jälkeen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Tasoita taikinan pinta.
  5. Paista suklaatorttu 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetkisen ennenkuin kumoat tortun.
  6. Kuorrutus: Sulata valkosuklaa varoen paksupohjaisessa kattilassa tai mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Lisää suklaasulaan kerma. Kuumenna vielä vähän ja sekoita tasaiseksi.
  7. Paahda mantelilastut puhtaalla, kuivalla ja puhtaalla pannulla. Jäähdytä
  8. Levitä kuorrutus jäähtyneelle torttupohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut.

Vinkki

Voit valmistaa tortun myös annosvuoissa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 389 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 22,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search