Siirry sisältöön
Kahden suklaan tryffelit

Kahden suklaan tryffelit

Suklaiset tryffelit ilahduttavat joulunaikana ja ne on helppo valmistaa itse. Kauniiseen rasiaan pakattuna Kahden suklaan tryffelit ovat mainio vieminen kylään.

Kahden suklaan tryffelit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ½ dl sokeria
  • 150 g maitosuklaata
  • 150 g taloussuklaata
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl punssia, cointreau- tai kahvilikööriä
  • 60  makeisvuokia

Pinnalle

  • 400 g valkosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata

Ohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi). Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  2. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Laita pakastimeen kovettumaan.
  3. Kasta tryffelit haarukan avulla sulatetussa valkosuklaassa. Käytä sulatuksessa kapeaa, korkeareunaista kattilaa tai astiaa, jotta kastaminen on helpompaa. Valuta koristeraidat sulatetulla tummalla suklaalla. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä. Siirrä pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.

Vinkki

Hanki tryffeleiden pyöritystä varten ohuet, kertakäyttöiset muovihanskat apteekista. Mikäli massa pehmenee pyörityksen aikana liikaa, laita se välillä jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 495 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 42,4 g
Rasva 33,1 g
Tyydyttynyt rasva 18,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search