Siirry sisältöön
Kalamoussetorttu

Kalamoussetorttu

Juhlapöydän suolainen herkku maistuu kalan ystäville. Kalamoussetorttuun sopii niin lohi, siika kuin sillikin. Moussessa maistuu myös ruohosipuli ja hapahko omena.

Kalamoussetorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g makeaa limppua tai hapankorppuja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 150 g kylmäsavustettua tai graavattua siikaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1  (100 g) punasipuli
  • 200 g kurkkua
  • 1 iso (200 g) hapahko omena
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • 0 kg herneen- tai auringonkukanversoja

Ohje

  1. Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa tai raasta limppu. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan n. 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  2. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kala. Mausta se pippurilla. Hienonna punasipuli. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto. Lisää seokseen puolet sitruunamehusta.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 9,4 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • herneen-
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search