Siirry sisältöön
Karamellisoitu possu

Karamellisoitu possu

Karamellisoitu possu on yhdistelmä suussa sulavan pehmeää, rapeapintaista lihaa, mausteisuutta, tulisuutta ja makeutta. Kokeile karamellisoitua possua jouluna kinkun tilalla.

Karamellisoitu possu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g
    kassleria
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 l
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 3 dl soijakastiketta
  • 2 kanelitankoa
  • 5 tähtianista
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 rkl korianterin siemeniä

Kastike

  • 2 dl paistolientä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 5 tähtianista
  • 1 tl chilihiutaleita

Paistamiseen

  • 5 dl rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • 0 kg tuoretta korianteria
  • 0 kg punaista chiliä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 t ennen valmistamista.
  2. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen. Viipaloi inkivääri karkeasti. Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuunottamatta uuninkestävään kattilaan tai pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kassler liemeen. Laita kansi päälle. Hauduta uunissa 100 asteessa n. 4 - 5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää.
  3. Nosta liha liemestä, ota siivilöityä lientä talteen 2 dl. Anna lihan jäähtyä, kääri folioon. Laita jääkaappiin yön yli.
  4. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset. Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan.
  5. Leikkaa lihasta n. 2 x 2 cm kuutioita. Paista ne nopeasti runsaassa, kuumassa (n. 175 astetta) öljyssä, kunnes rapeutuvat pinnasta. Valuta talouspaperin päällä.
  6. Sekoita karamellikastike kuumien lihapalojen joukkoon. Nosta tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle korianteria ja viipaloitua chiliä.
  7. Tarjoa riisin tai kasvisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 18,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta korianteria
  • punaista chiliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search