Vieraskauha
Karjalanpaisti

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

500  g naudanlihaa (esim lapaa tai paistia)
500  g possua (esim. lapaa tai etuselkää)
500  g lampaanlihaa
4  kpl laakerinlehteä
15  kpl kokonaista mustapippuria
3  dl vettä

Perunamuusi

700  g jauhoista perunaa
2  dl Valio maitoa
1  rkl Valio voita
1  tl suolaa
1/2  dl oliiviöljyä
1  nippu tuoretta persiljaa
7  dl vettä keittämiseen

Valmistusohje

Lado lihat ja mausteet uunin kestävään pataan.
Kaada päälle kuuma vesi.
Anna hautua uunin keskitasolla vähintään 3 tuntia 150 asteessa. Mureimman lopputuloksen saat hauduttamalla ensimmäisen tunnin 150 asteessa jonka jälkeen lihoja haudutetaan yön yli miedolla lämmöllä (n. 80 astetta).
Tarjoile perunamuusin ja suolakurkkujen kera.

Perunamuusin valmistus

Kuori ja keitä perunat.
Lisää maito ja soseuta sauvasekoittimella tai muusinuijalla. Tarkista koostumus ja lisää maitoa tarvittaessa. Mausta suolalla ja voilla.
Nostele muusi uuninkestäviin annoskippoihin. Paahda annoksia uunin ylätasolla 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.
Tarjoile persiljaöljyn kera.
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.Ilmoita asiaton sisältö
Kiitos ilmoituksestasi!

Tarkistamme ilmoittamasi sisällön.

Sulje
  • Käyttäjien kommentit (5)

  • Nimetön
    | 27.2.2012 kello 19:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Reseptiä voisi kommentoida kuten edesmennyt uukuniemeläisemäntä: "Miten paistat lihat?"
    Perinteinen oikea karjalanpaisti, kuten karjalaiset esiäidit ja nykyiset karjalaisemännät tekevät, tehdään niin, että lihat paahdetaan uunissa kypsiksi ja sitten lisätään merisuola, pippuri ja kiehuva vesi päälle. Veden lisäämisen jälkeen paistia ei sekoiteta, jolloin tuloksena on kirkaslieminen ja vertaansa vailla oleva karjalanpaisti. Kannattaa kokeilla ja yllättyä iloisesti!

  • Ehdottamasti kokeilen karjalaisemäntien vinkeillä, kiitos! :) Parhaan tuloksen olen tähän mennessä saanut hauduttamalla matalassa lämpötilassa yön yli. Neste vähenee jonnin verran ja lihatkin pääsevät paahtumaan kuitenkaan kuivahtamatta. Kauan antaisit lihojen paahtua ensin ilman nestettä ja missä lämpötilassa?

  • Nimetön
    | 15.6.2012 kello 9:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Reseptissä on virhe, 15 kpl laakerinlehteä on liikaa, 2 kpl riittää

  • Kiitos, empäs ollut huomannutkaan. Pippurit ja laakerinlehdet menneet sekaisin. Maun mukaan, mutta n. 2-4 kpl on sopiva määrä laakerinlehtiä. Virhe korjattu!

  • Nimetön
    | 7.8.2013 kello 16:19
    Ilmoita asiaton viesti

    Äiti teki rautapadassa. Monenmerkkistä lihaa ja munuaisia, ei kuitenkaan maksaa, jonka maku on läpitunkeva. Heitti sekaan pippurit ja laakerit ja kaatoi kiehuvan veden. ja koko yöksi uuniin lempeään lämpöön. Silloinen vävykokoelas yökalasta trultuaan kävi maistelemassa ja ei olleet hauenvonkaleet ennää mittään - vieläkin muistelee ja karjalanpaistia tiällä Savossa vonkaa. Usa

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten