Siirry sisältöön
Katkarapurisotto

Katkarapurisotto

Risotto sopii arkeen ja juhlaan. Käytä risoton valmistuksessa siihen soveltuvaa riisilajiketta (esim. arborio tai carnaroli) hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Katkarapurisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 pussi (200 g) herneitä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Päälle

  • 75-100 g parmesaania

Ohje

  1. Sulata Oivariini kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Kaada riisi kattilaan ja sekoittele kunnes riisi on kuultavaa.
  2. Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää.
  3. Mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Lisää joukkoon crème fraîche ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ne sitkisty.
  5. Lisää risottoannosten päälle juustolastuja. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorintaveitsellä.
  6. Tarjoa heti alku- tai pääruoaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 125 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 13,4 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search