Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kerroksellinen raparperirahka

Raparperi on kevään ja alkukesän herkku, joka taipuu monenlaisiin jälkiruokiin.

Kerroksellinen raparperirahka
Kerroksellinen raparperirahka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperikiisseli

  • 5 dl (250 g) raparperipaloja
  • 3 dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Koristeeksi

  • 0 kg tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin kiisseli: Keitä raparperipaloja, vettä ja sokeria kunnes raparperi pehmiää. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan. Lisää seos kiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mansikkarahka.
  3. Lusikoi kerroksittain rahkaseosta ja raparperikiisseliä jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Koristele mansikkalohkoilla. Tarjoa jäähdytettynä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 17,2 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search