Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus on helppo arkiruoka, joka kypsyy näppärästi uunissa. Kypsymisen aikana ehtii valmistaa raikkaan salaatin kiusauksen seuraksi.

Kinkkukiusaus
Kinkkukiusaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 150 g savukinkkua suikaleina
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus ja mausteet. Sekoita joukkoon kinkku. Kaada päälle ruokakerma
  2. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä (tarkista aika perunapakkauksesta). Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
  3. Ripota kypsän kiusauksen päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

Laakeassa uunivuoassa ruoka kypsyy nopeammin kuin kapeassa, syvässä vuoassa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 9,8 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search