Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

053,0
4
b 4
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
168 kcal / 100g
Voileipäkakku on monelle juhlapöydän ehdoton kruunu. Tässä klassinen kinkkuversio, jossa pohjana on käytetty itse leivottua vuokaleipää.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
6t 45min
Vaikeusaste: haastava
12 - 15 annosta
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta > Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon >

Valmistusaineet

Pohja
vaaleaa leipää (1 vaalea vuokaleipä)
Kostutukseen
n. 2 dl kasvislientä
Kinkkutäyte
300  g palvikinkkua tai suolalihaa
1 1/2  dl sinappi-kurkkusalaattia
1  prk  (200 g) Valio Eila® Laktoositon kevyt crème fraîchea
paprika pieninä kuutioina
1/2  dl purjoa hienonnettuna
Juustotäyte & -kuorrutus
1  prk  (200 g) Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoa
1/2  pussia  (à 150 g) Valio pastajuusto raastetta
1  rasia  (200g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1  rasia kirsikkatomaatteja
150  g palvikinkkuviipaleita
tuoretta viikunaa
tuoreita yrttejä esim. herneen- tai vesikrassin versoja
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo.

  • Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.

  • Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.

  • Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.

Avaa/sulje Ravintosisältö (168 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
168
kcal / 100g

Proteiini
(g)
8
Hiilihydraatit
(g)
14
Rasvat
(g)
9
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
101
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • tuoretta viikunaa

  • tuoreita yrttejä

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

3

tähteä viidestä(4 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
45min
Maustuminen
6t

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos