Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirjolohi-juustopiiras

Piiraat muuntuvat moniin tilanteisiin. Arkilounaalla suolainen piiras maistuu salaatin kanssa tarjoiltuna. Kirjolohi-juustopiiras on myös mainio suolainen tarjottava kahvipöytään tai erilaisten juhlien noutopöytiin.

Kirjolohi-juustopiiras
Kirjolohi-juustopiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Täyte

  • 250 g kirjolohta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ pussia (à 150 g) pakastepinaattia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Pohja

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl suolaa
  • 3¼ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Poista kalafileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Paista ne Oivariinissa. Mausta.
  2. Lisää pinaatti ja anna sen sulaa pannulla. Jätä seos odottamaan.
  3. Valmista taikina: Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). Ripota löysän taikinan päälle jauhoja ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Vatkaa täytteen ruokakerma ja munat sekaisin. Huuhdo juustokuutiot kylmällä vedellä, valuta siivilässä. Kaada jäähtynyt kalaseos ja juustokuutiot taikinapohjalle. Lisää päälle muna-kermaseos.
  6. Paista 200 asteessa n. 25 min tai kunnes on kypsää.

Vinkki

Voit käyttää tuoreen kalan tilalla ruodotonta savukalaa n. 200 g.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 13,6 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search