Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirjolohipiirakka

Suolaiset piirakat ovat ruokaisia tarjottavia moniin tilanteisiin. Tämän suosikkipiirakan täytteenä on lohta, riisiä ja keitettyä kananmunaa.

Kirjolohipiirakka
Kirjolohipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tuorejuustovoitaikina

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä + suolaa
  • 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä tai siikafileetä
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl tilliä

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla juusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Taputtele suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 min.
  2. Keitä ja valuta riisit. Viipaloi munat ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Ripota kalalle mausteet. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
  3. Kauli piirakkataikinasta suorakaiteen muotoinen levy (n. 30 x 40 cm). Lado levyn keskelle täyte. Käännä taikinan reunat päälle ja ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristenauhoja piirakan päälle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  4. Paista piirakkaa 225 asteessa 25 - 30 min.

Vinkki

Korvaa tuorejuustovoitaikina halutessasi rahkavoitaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search