Siirry sisältöön
Koskenlaskijan hernesosekeitto

Koskenlaskijan hernesosekeitto

Hernesosekeitto on maukas ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Ruotsalaiset nauttivat sen kanssa punssia, ranskalaiset lorauttavat siihen tilkan kuohuviiniä. Myös lusikallinen turkkilaista jogurttia sopii sen makuun mainiosti.

Koskenlaskijan hernesosekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pussia (à 200 g) pakasteherneitä
  • ½ pussia (à 200 g) pakastesipulikuutioita
  • 5 dl vettä
  • 1-2  laakerinlehteä
  • ½ maustemit. (0,2 tl) jauhettua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g perinteinen sulatejuusto laktoositon
  • 2 tl
    kuivattua meiramia

Annosten päälle


Ohje

  1. Mittaa kattilaan herneet, sipulit, vesi, laakerinlehti, pippuri ja suola. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, n. 8 min.
  2. Poista laakerinlehti. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää ruokakerma ja kuutioitu Koskenlaskija. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  4. Mausta meiramilla ja tarkista suola. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa halutessasi annosten päällä lusikallinen jogurttia.

KASVISSOSEKEITTO

  1. Korvaa pakasteherneet 2 pussilla (à 250 g) pakastekasvissuikaleita tai vastaavalla määrällä tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa). Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää ruokakerma ja sulatejuusto. Kuumenna. Korvaa meirami hienonnetulla persiljalla.

Vinkki

Voit halutessasi siivilöidä keiton soseuttamisen jälkeen, jos haluat erittäin sileää keittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search