Siirry sisältöön
Kotitekoinen makea & tulinen rahka

Kotitekoinen makea & tulinen rahka

Makea & tulinen rahka sopii leivontaan tai kastikkeeksi esimerkiksi grillatuille liharuoille. Voit valmistaa paholaisen hillon itse tai käyttää kaupasta ostettua valmista hilloa. Anna rahkan maustua jääkaapissa peitettynä ennen käyttöä.

Kotitekoinen makea & tulinen rahka

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl paholaisen hilloa
  • ¼ tl suolaa

Paholaisen hillo

  • 4 isoa (400 g) tomaattia
  • 1 iso (20 g) punainen chilipalko
  • 1 (200 g) punainen paprika
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 2 tl chilijauhetta
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 150 g (1,75 dl) hillosokeria

Ohje

  1. Hillon valmistus: Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen n. puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä. Irrota kuoret.
  2. Poista chilistä siemenet.
  3. Hienonna tomaatit, chili, paprika ja valkosipulin kynnet. Lisää kaikki ainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 30 min.
  4. Lisää hillosokeri ja sekoita hyvin. Anna hillon kiehua vielä 5 min. Jäähdytä.
  5. Sekoita 1 dl paholaisen hilloa maitorahkaan. Lisää halutessasi suolaa.

Vinkki

Paholaisen hillo säilyy jääkaapissa useamman viikon. Säilytä se esim. kannellisessa lasipurkissa.

Sekoita hillo rahkaan mielellään edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua.

Voit käyttää myös kaupasta ostettua paholaisen hilloa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 0,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search