Kreikkalainen moussaka

Kreikkalainen moussaka

052,9
16
b 16
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
77 kcal / 100g
Moussakaa valmistetaan Kreikan lisäksi monessa Lähi-Idän maassa. Sen perusraaka-aineita ovat munakoiso ja jauheliha. Moussakan maku paranee säilytyksessä eli sen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuumenna ruoka tällöin kunnolla ennen tarjoilua.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
1t 30min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta > Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon >

Valmistusaineet

2  pientä  (600 - 700 g) munakoisoa
2 - 4 (450 g) jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
Jauhelihakastike
400  g vähärasvaista naudan jauhelihaa
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
3   (350 g) sipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
1  tlk  (500 g) paseerattua tomaattia
liha-juuresliemikuutio
1  tl pippurisekoitusta
3/4  tl suolaa
1  tl sokeria
1  rkl oreganoa
1/5  tl kanelia ( 1 maustemitallinen)
Juustokastike
1  dl vehnäjauhoja
6  dl Valio Eila® Laktoositon maitojuomaa 3% tai Valio täysmaitoa
2 1/2  dl  (125 g) Valio Polar® 15% raastetta
1/2  tl suolaa
1/5  tl muskottia (1 maustemitallinen)
Pinnalle
1/2  dl  (25 g) Valio Polar® 15% raastetta
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Leikkaa munakoisot max. 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi, n. 3 mm:n viipaleiksi.

  • Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipuli, sekoittele ja kuumenna. Lisää tomaattisäilyke, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min.

  • Valmista juustokastike: Mittaa jauhot kattilaan. Kaada joukkoon maito muutamassa erässä, sekoita vispilällä aina välillä tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen pari min. Lisää juustoraaste. Sekoita ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta.

  • Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, munakoiso- ja perunaviipaleita ja juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.

  • Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min. Tarkista kypsyys. Nosta vuoka uunista. Peitä alumiinifoliolla ja anna makujen tasoittua hetken ennen tarjoilua.

VINKKI
  • * Peitä paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

  • * Lisää halutessasi jauhelihakastikkeeseen 1 dl punaviiniä. Anna kiehua hetken yhdessä muiden aineiden kanssa.

  • * Joskus munakoison maussa voi olla kitkeryyttä. Sitä voi poistaa suolakäsittelyllä. Levitä viipaleet leivinpaperille kahteen kerrokseen. Ripottele pinnalle ja väliin suolaa. Anna suolautua hetki. Pyyhi pinnalle noussut neste talouspaperilla. Miedonmakuisia, pieniä munakoisoja ei tarvitse "itkettää".

Avaa/sulje Ravintosisältö (77 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
77
kcal / 100g

Proteiini
(g)
5
Hiilihydraatit
(g)
6
Rasvat
(g)
3
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
76
D-vitamiini
(µg)
1

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • pippurisekoitusta

  • oreganoa

  • muskottia

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

2,9

tähteä viidestä(14 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
45min
Uunissa
45min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos