Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka

Pinaatti-juustopiirakka tuo pöytään kreikkalaisia makuja ja sopii tarjottavaksi pikkusuolaisena.

Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka
Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vettä
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 50 g
    Valio Eila® voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 7 dl vehnäjauhoja

Pinaatti-juustotäyte

  • 3 (300 g) sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sulatettu voi. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli kohonnut piirakkataikina uunipannulle leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille. Anna kohota liinan alla täytteen valmistumisen ajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pinaatti. Sekoittele ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Anna jäähtyä hiukan.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään, juustokuutiot valutettuina. Kaada täyte taikinapohjalle.
  5. Paista piirakkaa 200 asteessa 35 - 40 min uunin keskiosassa.
  6. Tarjoa Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka salaatin kanssa.

Vinkki

Voit korvata pakastepinaatin tuoreella pinaatilla (n. 500 g). Kiehauta se runsaassa vedessä, siivilöi, purista ylimääräinen neste pois, hienonna.

Valio ruokakerman tilalla voit käyttää Valio kermaviiliä. Käytä täytteessä tällöin vain 3 munaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search