Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vettä
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
-
50 g
Valio Eila® voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7 dl vehnäjauhoja
Pinaatti-juustotäyte
- 3 (300 g) sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
- 4 kananmunaa
-
4 dl
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
-
2 prk (à 180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sulatettu voi. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla.
- Taputtele tai kauli kohonnut piirakkataikina uunipannulle leivinpaperin päälle, nosta myös reunoille. Anna kohota liinan alla täytteen valmistumisen ajan.
- Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pinaatti. Sekoittele ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Anna jäähtyä hiukan.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään, juustokuutiot valutettuina. Kaada täyte taikinapohjalle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa 35 - 40 min uunin keskiosassa.
- Tarjoa Kreikkalainen pinaatti-juustopiirakka salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
156 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.