Siirry sisältöön
Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

Lempeän maukas kukkakaali on mainio nopean, arkisen sosekeiton raaka-aine. Kolmen juuston ruokakerma maustaa ja tekee keitosta täyteläisen. Lisää halutessasi joukkoon esimerkiksi katkarapuja tai kylmäsavulohta.

Kukkakaalikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (700 g) kukkakaali
  • 6 dl vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista, paloittele ja huuhdo kukkakaali. Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, n. 15 min.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna.
  3. Viimeistele ruohosipulilla.

Vinkki

Lisää keittoon sulatettuja, valutettuja katkarapuja, pieneksi hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa. Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita tai murennettuja hapankorppuja ja lisätä niitä keittoon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 31 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 2 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search