Kuorrutettu porkkanakakku

Kuorrutettu porkkanakakku

053,8
8
b 8
Kasvis (lakto-ovo)
286 kcal / 100g
Amerikkalainen mehevä porkkanakakku on monien suosikki. Tässä kakussa kakun kuorrutus saa makua appelsiinituorejuustosta, ja lisämehevyyttä pohjaan tuo myös raastettu omena.

Oi, mitä herkkua. Pistin kostutusmehun joukkoon myös sitruunamehua. Onnistuu myös tällaiselta peruspirkolta.

Nimetön 24.2.2014 Kaikki kommentit >
Tehnyt
Marke, Valio Koekeittiö
Valmistus
1t 55min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta >
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon >

Valmistusaineet

Pohja
munaa
2 1/2  dl sokeria
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  rkl kanelia
200  g Valio voita sulatettuna
5  dl  (5 - 6 kpl) hienoksi raastettua porkkanaa
omena raastettuna
Kostutus
n. 1 dl Valio omenatäysmehua
Täyte ja kuorrutus
1  rasia  (200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
n. 3/4 dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
2  dl Valio kuohukermaa
Koristelu
paahdettuja mantelilastuja tai marsipaanista tehtyjä porkkanoita
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Aloita porkkanakakun vamistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita, voisulaa ja porkkana-omenaraastetta.

  • Korppujauhota 2-3 litran, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan.

  • Paista porkkanakakku 200 asteessa 45-50 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Kumoa kakku jäähtyneenä.

  • Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä sille vajaa puolet täytteestä. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta.

  • Peitä kakku hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

  • Levitä kakun päälle loppu täyte. Paahda pannulla mantelilastuja ja ripottele koristeeksi porkkanakakun pinnalle.

VINKKI
  • * Voit tilata konditoriasta marsipaaniporkkanoita kakun koristelua varten. Ne kannattaa tilata pari päivää aikaisemmin.

Avaa/sulje Ravintosisältö (286 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
286
kcal / 100g

Proteiini
(g)
4
Hiilihydraatit
(g)
30
Rasvat
(g)
17
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
72
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • paahdettuja mantelilastuja

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

3,8

tähteä viidestä(8 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
1t 10min
Uunissa
45min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos